Infó és regisztráció

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

A Paksi Atomerőmű immáron 30 éve biztosítja, hogy a mindennapokban olcsón, környezetbarát módon és biztonságosan álljon rendelkezésre a villamos energia az ország egész területén. Tevékenysége során az atomerőmű fokozott figyelmet fordít a tervszerű hulladékgazdálkodásra, amelynek eredményeként az ipari hulladékok közel 90 százalékát újrahasznosítják. A létesítmény működése nem nélkülözheti a műszaki kreativitás eredményeinek alkalmazását sem, ennek szintén több évtizedes hagyománya van a Paksi Atomerőműben.

Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 14. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

5 dolog, amit tudnod kell a pályázatról

 • A pályázók akár mind a négy kategóriában egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként legfeljebb 1 db tárggyal.
  Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.
 • Nevezési kategóriák:

  Junior alkotók (14-18 év között):
  - Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás
  - Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás (meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával)
  - Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak (ide nem értve a kizárólag dekorációs célt szolgáló tárgyakat és a ruházati cikkeket)
  - DIY dekorációk és ajándéktárgyak (évszaktól/ünneptől függetlenül)

  Felnőtt alkotók (19 év felett):
  - Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás
  - Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás (meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával)
  - Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok (ide nem értve a kizárólag dekorációs célt szolgáló tárgyakat és a ruházati cikkeket)
  - DIY dekorációk és ajándéktárgyak (évszaktól/ünneptől függetlenül)

  A pályázók a pályázat benyújtásakor be kell töltsék a választott életkori kategória alsó határát.
 • Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 14. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.
 • A pályázás regisztrációhoz, részvételi és adatkezelési hozzájárulás elfogadásához, kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén szülő/gondviselő aláírásához kötött. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatának feltöltése kötelező. Az adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat elfogadása/feltöltése, életkortól függetlenül, minden résztvevő esetén kötelező. A pályázathoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A 18. életévét be nem töltött pályázó esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozata ide kattintva érhető el.
 • A pályázati anyag tartalma:

  Az elvárt fájlformátum: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell legyen és maximum 20MB lehet.

  A nevezett tárgy készítésének technológia címe maximum 500, leírása maximum 2500 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.

  Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, vagy pdf- formában)

Regisztráció

A 2018-as Alkotó Energia pályázatra a regisztráció lezárult.