A régi bútorok iránti rajongástól indíttatva fogtam először bútorfestő ecsetet a kezembe pár évvel ezelőtt. Az élmény azonnal magával ragadott: az alkotás öröme, a kreatív lehetőségek végtelen sokasága, a használt bútorok felújításában rejlő értékmentés lehetősége váratlanul és teljességgel elbűvölt. Ezzel az életem éles fordulatot vett: a nagyvállalati karriert egy kreatív vállalkozás vezetésére, a nyomasztóan unalmas megbeszéléseket a festés játékos élvezetére, az irodai szép ruhát festékfoltos pólóra cseréltem. Bár a váltás óta keményebben dolgozom, mint valaha azelőtt, a döntést azóta sem bánom!

A tejfestékre külföldi blogok böngészése közben találtam rá, hiszen nemzetközi szinten ez az egyik legnépszerűbb bútorfesték-típus. A képeket nézegetve teljesen lenyűgözött a tejfesték sajátos, ódon megjelenése; nagyon szimpatikusnak találtam, hogy kizárólag természetes összetevőkből, többszázéves hagyományokat követve készül. 

Az azóta eltelt években sok-sok darab újult meg a kezem alatt, a tejfesték pedig ma is minden egyes bútorfestés alkalmával tud nekem valami izgalmasat mutatni. Az Azúr Bagoly Tejfesték egyedülállóan hitelesen idézi meg a réges-régi festett bútorok megjelenését, ugyanakkor hibátlan fedésű és ecsetnyomoktól mentes felületet is egyszerűen lehet kialakítani vele.

Szerintem aki nem fél ecsetet venni a kezébe, elképesztő szabadságot nyer a lakberendezés területén: szinte bármilyen darabot a saját stílusához fog tudni alakítani. Ezt az élményt és a hozzá szükséges tudást szívesen adom tovább az oldalunkon futó blogon és az Azúr Bagoly bútorfestési tanfolyamain minden érdeklődőnek: Téged is várlak szeretettel! :)